In Mozambique aangetroffen brokstuk wordt doorgestuurd naar MH370-onderzoekers

Een nieuw brokstuk, mogelijk van de verdwenen Malaysia Airlines-vlucht MH370, dat gevonden werd in Mozambique, zal voor onderzoek doorgestuurd worden naar Australië. Dat meldden Australische bronnen zaterdag. Het lichtgrijze brokstuk, ongeveer 1 meter lang en met het serienummer 676EB, werd in december gevonden door een Zuid-Afrikaanse tiener toen die op vakantie was in Mozambique. Volgens de familie van de tiener werden de autoriteiten pas ingelicht nadat eerder deze maand bekend werd dat een ander mogelijk brokstuk gevonden werd in Mozambique.

De vondst werd omschreven als "consistent" met computermodellen over waar de Boeing 777 gecrasht kan zijn. Vermoed wordt dat het vliegtuig in de zuidelijke Indische Oceaan gecrasht is. In augustus besloten internationale experts dat een stuk van een vleugel, gevonden op het Franse eiland La Réunion, tot MH370 behoorde.

Een woordvoerder van het Australische Transport Safety Bureau (ATSB) meldde dat ze foto's van de laatste vondst gezien hadden, en dat ze samen met de Zuid-Afrikaanse en Maleisische autoriteiten "aan het coördineren waren om het stuk naar het ATSB-labo in Canberra te sturen". Nog volgens woordvoerder Dan O'Malley wordt pas na het onderzoek bekendgemaakt of de laatste vondst al dan niet van de rampvlucht komt.

De vlucht was, met 239 mensen aan boord, op weg naar Peking, en verdween ruim een uur na het opstijgen vanop de luchthaven van Kuala Lumpur op 8 maart 2014.

bron: Belga