Moureau vraagt jury rekening te houden met feit dat Bernard Wesphael bloedde

Moureau vraagt jury rekening te houden met feit dat Bernard Wesphael bloedde

De receptionist van Hotel Mondo in Oostende en een vriend die de avond van 31 oktober ook aanwezig was, hebben vandaag tijdens de voormiddagzitting van het hof van assisen in Bergen gewag gemaakt van een "kleine wonde" aan de pols van beschuldigde Bernard Wesphael. Ze merkten de wonde op toen hij hen kwam verwittigen dat ze zelfmoord had gepleegd en ze met hem naar zijn kamer gingen. De receptionist zegt dat hij eerst de politie en dan zijn manager heeft gebeld, en naar de zesde verdieping is gegaan met de lift. Hij en zijn vriend merkten de wonde op toen Wesphael op de knop van de lift drukte.

"Dames en heren van de jury, wanneer u zich terugtrekt om te beraadslagen, moet u een schifting maken van de massa informatie die u ontvangen heeft. Ik vraag u deze getuigenis niet te vergeten. Ze stellen duidelijk dat de wonde van Wesphael aan het bloeden was om 23 uur. In de versie van Wesphael had Véronique Pirotton hem gekrabd rond 21 uur", zei Philippe Moureau, advocaat van de burgerlijke partijen.

Vervolgens nam Wesphael het woord. "Het is niet onmogelijk dat de wonde opnieuw wat open is gegaan door het schuren van mijn horloge toen ik hartmassage toepaste", zei hij. Hij wees er ook op dat de politie "onmiddellijk" foto's heeft gemaakt van zijn handen. "Op die foto's zal u zien dat het niet zo simpel is als hier wordt voorgesteld."

bron: Belga