'The Mountain' verbetert wereldrecord op 'Sterkste man ter wereld'-competitie

'The Mountain' verbetert wereldrecord op 'Sterkste man ter wereld'-competitie

Hafþór Júlíus Björnsson, zo heet de man. Heb geen schrik om het te copypasten, wij hebben het zelf ook gedaan. Het boomlange heerschap acteert gelukkig voor ons ook in de ongelooflijk populaire serie Game of Thrones en staat daar bekend als The Mountain. Dat typt al heel wat makkelijker.

Meneer Mountain mag dan wel een bekende acteur zijn, het grootste deel van zijn dag gaat op aan zijn favoriete hobby: bodybuilden. Niet om het meest uitpuilende wasbordje te hebben, maar om de sterkste man ter wereld te worden. Daarom doet hij ook elk jaar mee aan, hoe toepasselijk ook, de 'Sterkste man ter wereld'-competitie, die dit jaar doorgaat in Botswana. En The Mountain maakt daar veel indruk.

Hoewel de deelnemers nog maar in de groepsfase van de wedstrijd zitten, heeft onze grote kompaan al een wereldrecord verbroken. Een van de opdrachten is om een biervat zo hoog mogelijk boven een stok te gooien. De IJslander smeet het 15-kilo zware gevaarte over 7,15 meter. Dat deed niemand hem ooit al voor.

The Mountain staat aan de leiding van zijn groep. In de finale zal hij waarschijnlijk het meeste concurrentie krijgen van twee andere kleerkasten: de Amerikaan Brian Shaw en de Bit Eddie Hall.

Foto Vimeo