Motivatiebrief Steve Jobs gaat onder de hamer

Geen mens die de technologiewereld meer beïnvloed heeft dan Steve Jobs. Maar uit een oude motivatiebrief blijkt nu dat de Apple-oprichter niet altijd zo ambitieus en ondernemend was. Wie de brief wil hebben, kan een bod doen bij RR veilingen in Amerika. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Jobs had op 18-jarige leeftijd nooit kunnen voorspellen dat hij de geschiedenis zou ingaan als de man die de computer opnieuw uitvond. In een door hem geschreven motivatiebrief uit 1973 stonden niet alleen een hoop spelfouten, ook stonden er pijltjes en veel lege vakjes. Hij had duidelijk geen zin om zijn tijd te verspillen. Ondanks dit slechte begin zou hij later één van de rijkste en meest invloedrijke zakenmannen ter wereld worden.

Veiling 

De motivatiebrief maakt deel uit van een veiling rond mediavoorwerpen. De waarde van het kladje papier wordt geschat op 5000 dollar (4000 euro) en gaat onder de hamer bij het Amerikaanse veilingshuis RR auctions. Daarnaast kunnen liefhebbers ook bieden op een gesigneerde Mac OS X-handleiding (24.000 euro) en gesigneerd krantenartikel met een foto van Jobs (15.000 euro).

Foto / RR Auctions