Moslimexecutieve wil met nieuwe website "boodschap van vrede laten horen"

Moslimexecutieve wil met nieuwe website "boodschap van vrede laten horen"

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft woensdag haar nieuwe website voorgesteld. Dat gaat gepaard met een nieuwe, moderne communicatie. "Om beter de verschillende opdrachten van dienstverlening die aan de EMB zijn toegewezen kenbaar te maken, maar ook om de boodschap ten gunste van een burgerislam en het respectvol samenleven te verspreiden", zei EMB-voorzitter Salah Echallaoui op de persconferentie. "In de huidige context is het primordiaal om onze communicatie te dynamiseren, om onze boodschap van vrede te laten horen", aldus Salah Echallaoui. Hij veroordeelde de recente "daden van barbarij, in Duitsland en in andere gebieden van de wereld".

De EMB, die sinds 1974 is erkend, koos ook een nieuw logo waarin een kaart van België is verwerkt. "Het symboliseert onze inspanningen die we dagelijks ontplooien ten gunste van een Belgische islam, geworteld in de territoriale, politieke, economische, sociale, culturele en taalkundige context van het land", vervolgde de voorzitter. "België verdient te worden aanzien als een modelland in Europa voor het samen-leven. De kleur goud verwijst naar een islam van licht, tegengesteld aan het obscurantisme."

België heeft de verantwoordelijkheid "de gematigde moslims te ondersteunen, ze te helpen en te laten horen", zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V), bevoegd voor de erkende erediensten. "Zij zijn twee keer en meer dan wij slachtoffers van het terrorisme", commentarieerde Geens. "Het recht om anders te zijn bestaat, maar zich integreren is een plicht. De EMB moet een belangrijke rol spelen tegenover de maatschappij en de moslims in België helpen om hun eigen geschiedenis te ontwikkelen", in een bezorgdheid van wederzijdse verdraagzaamheid.

bron: Belga