Moslimexecutieve wil beveiligingsplan voor plaatsen van islamitische eredienst

Moslimexecutieve wil beveiligingsplan voor plaatsen van islamitische eredienst

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft vandaag de brandstichting in het toekomstige asielcentrum van Bilzen veroordeeld. Tegelijk verwacht het dat de autoriteiten een beveiligingsplan implementeren voor de plaatsen van islamitische eredienst. Het EMB, ook wel bekend als de Moslimexecutieve, toont zich verheugd met de maatregelen die de gemeente Bilzen nam in overleg met de directie van Fedasil om de veiligheid van de asielzoekers te versterken, "ook al veroorzaakt de schade (door de brandstichting) spijtig genoeg een vertraging wat de opvang van vluchtelingen betreft".

Het EMB is ook blij met het "elan van solidariteit" van burgers die spontaan hulp aanboden om het gebouw te renoveren of die hun medeleven betuigden met "deze mannen en vrouwen die vaak een moeilijk levensparcours aflegden". "Dit getuigt van een graad van openheid en menselijkheid die de boventoon voert in onze maatschappij", luidt het.

"In deze moeilijke tijden" verwacht het EMB echter tegelijk dat de autoriteiten een beveiligingsplan implementeren voor de plaatsen van islamitische eredienst.

Het EMB is de officiële vertegenwoordiger van de islamitische erediensten in België.

bron: Belga