Moord op Sofie Muylle: Verdediging vraagt uitstel

Moord op Sofie Muylle: Verdediging vraagt uitstel

In de zaak van de moord op Sofie Muylle zal de verdediging van de 23-jarige verdachte morgenochtend aan de Brugse raadkamer vragen om zijn verschijning met een week uit te stellen. Dat bevestigt meester Pieter Filipowicz. Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

Maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij duidelijk in Knokke-Heist. Na zijn uitlevering werd Alexandru C. zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het DNA van de verdachte wordt momenteel vergeleken met het DNA-spoor op het lichaam van het slachtoffer. In afwachting van die resultaten wil de verdediging zijn verschijning voor de raadkamer laten uitstellen. Tegelijk willen de advocaten van C. op die manier meer tijd om het dossier grondig te bestuderen en te bespreken met hun cliënt.

bron: Belga