Moord op Italliaanse politieagent zorgt voor opschudding

Moord op Italliaanse politieagent zorgt voor opschudding

De gewelddadige moord op een Italiaanse politieagent heeft voor opschudding in Italië gezorgd. De 35-jarige politieagent van de Carabinieri werd in Rome beroofd door twee mannen en daarna doodgestoken door een van hen. De dader zou een migrant uit Afrika zijn, zegt de Carabinieri - de Italiaanse gendarmerie - in een verklaring. Volgens officiële bronnen werd de agent beroofd door twee mannen in de nacht van donderdag op vrijdag. Ze eisten 100 euro van hem, om hem in ruil zijn portemonnee terug te geven. Even later werd de agent doodgestoken door een van de mannen.

Het incident deed zich voor in de centrale buurt Prati, vlakbij het Vaticaan.

Barbara Saltamartini, afgevaardigde van de regerende partij Lega, beschuldigde de "buitenlandse misdadigers" van de misdaad en eiste "nultolerantie" voor "deze klootzakken". Lega Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini schreef op Twitter: "Ik ben er zeker van dat ze hem zullen pakken, en dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal betalen voor zijn geweld met dwangarbeid." In Italië zijn er echter geen voorzieningen voor dwangarbeid in de gevangenis.

In een bericht op Facebook wil de Carabinieri "het diepste medeleven betuigen voor een verlies dat alle 110.000 Carabinieri treft".

bron: Belga