Mooi weer op eerste schooldag

Mooi weer op eerste schooldag

Vanmiddag trekken de wolken richting Ardennen maar lossen geleidelijk verder op. In het westen en het centrum breekt de zon opnieuw door en wordt het mooi. Het is wat minder warm dan vorige dagen met maxima van 20 tot 22 graden in de kuststreek en de Ardennen en van 22 tot 24 graden elders. Dat meldt het KMI. Morgen krijgen we, na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, zacht en aangenaam weer. De zon wordt meestal gesluierd door hoge en later ook middelhoge wolken maar het wordt nog vrij warm met maxima van 20 tot 22 graden in de kuststreek en de Ardennen en 22 tot 24 graden elders in het land. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten.

Zaterdag is het eerst op vele plaatsen zwaarbewolkt met enkele buien in de kuststreek. Daarna blijft het meestal droog met afwisselend zon en wolkenvelden. Het blijft vrij zacht met maxima van 20 tot 22 graden aan zee en in de Ardennen en 22 tot 24 graden elders en er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

Zondag is het in het begin van de dag nog zwaarbewolkt met op vele plaatsen regen. Daarna wordt het wisselvallig met enkele opklaringen maar ook nog buien en daarbij is een donderslag niet uitgesloten.

Ook maandag blijft het vrij fris en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan nog een bui vallen, vooral in het oosten van het land. Vanaf dinsdag ontwikkelt zich een nieuw hogedrukgebied nabij of over onze streken en verwacht het KMI opnieuw droog en rustig weer. Het wordt zonniger en warmer met dinsdag maxima van 20 tot 25 graden en donderdag al 24 tot 29 graden.

bron: Belga