Monumentale villa van Marc Sleen in Hoeilaart is verkocht

door
Belga
Leestijd 1 min.

De monumentale villa van Nero-striptekenaar Marc Sleen aan het Hoeilaartse Zoniënwoud is verkocht. Dat meldt makelaar Architectenwoning. Het huis werd niet verkocht aan een fan en ook de gemeente Hoeilaart bracht geen bod uit om er een museum te openen. De nieuwe eigenaar geeft wel aan met een doorgedreven renovatie de villa in ere te zullen herstellen.

Villa 'Le Clôs Fleuri' in Hoeilaart speelde een belangrijke rol in het werk van Sleen, de geestelijke vader van Nero. Twee jaar na zijn dood in 2016 voelde de huidige eigenares, weduwe Catharina Kochuyt, de noodzaak om het pand te verkopen. Sinds juli hadden een handvol geïnteresseerden zich aangemeld bij de makelaar, die enkele bezoeken verzorgde. De huidige eigenaar had de wens uitgesproken dat de villa na de verkoop zou blijven bestaan en enkele renovaties zou krijgen.

"Uiteindelijk viel de keuze op een koopster die het huis waardeert om zijn ligging en architectuur", zegt Kristof Welleman van Architectenwoning. "Verkoper en koper hadden ook een goede verstandhouding." Het huis uit de jaren '30 heeft een aantal renovaties nodig maar zal zijn oorspronkelijk uitzicht behouden. Het gaat vooral om ingrepen op het vlak van duurzaamheid en comfort. Over het aankoopbedrag wenst de makelaar discreet te blijven.

bron: Belga