Monaco weigert om handdoek al te gooien

Monaco weigert om handdoek al te gooien

Helemaal hebben ze de hoop op kwalificatie nog niet opgegeven in het prinsdom. «Als we vroeg scoren, zou dat wel eens een en ander kunnen veranderen», houdt trainer Leonardo Jardim er de goeie moed in. Om er meteen aan toe te voegen dat het «heel erg moeilijk» wordt.

Monaco moet minstens twee goals maken om nog kans te maken op de finale, maar Juventus is zowat de best verdedigende ploeg van Europa. In de knock-out fase van de Champions League kregen de Italianen tot dusver nog geen enkel doelpunt binnen.

Centraal achterin is het duo Bonucci-Chiellini de onverzettelijkheid zelve, en als ze dan toch eens in de fout gaan staat good old Gianluigi Buffon klaar om de meubelen te redden.

Dat was vorige week ook het geval in de heenmatch, toen Kylian Mbappe en Radamel Falcao allebei hun tanden stukbeten op het ervaren Italiaanse sluitstuk. Aan de overzijde toonde Gonzalo Higuain zich wel doeltreffend, waardoor Juventus vanavond in een zetel zit.

Afgelopen weekend gunde Massimiliano Allegri ook nog eens een halve basisploeg rust in de stadsderby tegen Torino (1-1). Juventus gooide zo twee punten te grabbel, maar kan volgend weekend nog altijd voor de zesde keer op rij kampioen spelen.

De Oude Dame moet dat dan wel afdwingen op bezoek bij AS Roma. «Maar dat is voor later», zegt Allegri. «We zijn immers nog niet zeker van de volgende ronde.»

Ook Monaco is goed op weg om in eigen land de titel te veroveren. De jonge garde van Jardim kende afgelopen weekend wel een goede generale repetitie door met 0-3 te gaan winnen op het veld van Nancy.

De negende competitiezege op rij en de ideale opsteker voor de verplaatsing naar Turijn. «We moeten met vertrouwen spelen in Italië», benadrukt de Portugees. «De enige optie is om goed voetbal te brengen zoals we dat al zo vaak gedaan hebben.»

In de andere halve finale trekt Real Madrid morgen met een 3-0 voorsprong naar stadsgenoot Atletico. De finale wordt op 3 juni in de Welshe hoofdstad Cardiff gespeeld.