Monaco brengt Juventus niet meer in verlegenheid

Juventus wacht Real Madrid (of toch nog Atletico?) op in de finale van de Champions League. In de return van de halve finales kwam het tegen AS Monaco niet meer in de problemen: 2-1.
Maarten

Na de 0-2 nederlaag in de heenmatch moesten de bezoekers noodgedwongen de aanval kiezen in Turijn. De Franse competitieleider probeerde meteen om Kylian Mbappé en Radamel Falcao in stelling te brengen voor het doel van Gianluigi Buffon, maar de Italiaanse doelman hoefde niet te schitteren.

Een kwartier relatieve dominantie van de Monegasken leverde amper een doelkans op, op een paar ongevaarlijke schoten na. Halverwege de eerste helft kreeg Juventus meer grip op de wedstrijd en dat leverde wél gevaar op.

Alves schittert

Zo mocht Mario Mandzukic alleen op Danijel Subasic af, maar de Kroatische doelman hield zijn landgenoot van de 1-0. Voor even toch, want luttele minuten later moest hij zich in twee tijden toch gewonnen geven. Mandzukic mikte een perfecte voorzet van Dani Alves eerst op de bezoekende keeper, maar in de rebound was het toch raak.

Nog voor de rust boorde Juventus het laatste sprankeltje Monegaskische hoop definitief de grasmat in. Deze keer mocht Alves zelf juichen. De Braziliaanse rechtsachter knalde een afvallende bal na een corner netjes in doel: 2-0.

3 juni

In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug, terwijl Monaco op zoek ging naar een eerredder. Die kwam er twintig minuten voor tijd via Mbappé, die net voordien nog zijn tanden stukbeet op Buffon. Het Franse toptalent tikte een voorzet van Bernardo Silva van dichtbij binnen, maar veel veranderde dat niet.

Juventus mag zich opmaken om op 3 juni in de Welshe hoofdstad Cardiff zijn tweede Champions League-finale in drie seizoenen te spelen. In 2015 verloor de Oude Dame van FC Barcelona. De laatste eindzege op het kampioenenbal dateert ondertussen al van 1996. In de andere halve finale verdedigt Real Madrid morgenavond een 3-0 voorsprong op het veld van stadsgenoot Atletico.