Mollema pakt de bloemen in Italië

Mollema pakt de bloemen in Italië

Bauke Mollema heeft vandaag de GP Bruno Beghelli op zijn palmares gebracht. De Nederlander van Trek-Segafredo soleerde na 196,3 km naar de zege in Monteveglio. Zes seconden later won Carlos Barbero (Movistar) de sprint om de tweede plek, voor Manuel Belletti (Androni Giocattoli). De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met negen namen: onze landgenoot Ben Hermans (Israel Cycling AcademyA), Luis Mas (Caja Rural), Alexandr Kulikovskiy (Gazprom), Enrico Salvador (Biesse Carrera), Fabio Mazzucco (Italiaanse selectie), Luca Raggio (Willier Triestina), Marco Bernardinetti (Amore & Vita), Emil Dima (MsTina) en Dario Puccioni (Sangemini). De vluchters kregen maximaal zes minuten cadeau van het peloton waar Astana samen met Bahrein-Merida de wedstrijd in handen nam.

Bij het opdraaien van de lokale ronde, waar de Zappolino (1,6 km aan 7%) tien keer moest bedwongen worden en scherprechter zou spelen, telden de vluchters nog slechts 3:40 bonus. Vooraan ging het op de eerste klim te snel voor enkele koplopers, mede na een versnelling van Ben Hermans. We hielden nog vier leiders over: Hermans, Mas, Mazzuco en Puccioni.

Uiteindelijk zou Hermans alleen op pad trekken, maar het was nog ver en achter hem zaten ze ook niet stil. Het was Sky dat de forcing voerde en op 25 km van het eind werd Hermans bij de lurven gevat. Het viel daarna niet meer stil, een groep van acht zou zich afscheiden van de rest van het pak: Mollema, Trentin, Skuijns, Bernal, Ballerini, Montaguti, Gavazzi en Kruijswijk. Die groep ging samen de slotronde in waar de aanvallen elkaar opvolgden. Onder meer Kruijswijk probeerde het, maar zonder succes.

Op zo'n 2 km van het eind waagde Mollema zijn kans en hij soleerde naar de zege in Monteveglio. Het is nog maar de tweede overwinning voor Mollema dit seizoen, eerder won hij de tweede rit in de Internationale Wielerweek Coppi é Bartali (2.1). Op de erelijst volgt hij Luis Leon Sanchez op.

bron: Belga