Molenbeekse jongeren brengen hun nieuws op Chase BXL

Molenbeekse jongeren brengen hun nieuws op Chase BXL

Chase is een community van enkele honderden digitale storytellers op ontdekkingstocht in de stad. Met als motto ‘exploring urban life' zoeken de jongeren daarbij die invloeden die verandering in gang zetten. Die talenten maken inspirerende stadsverhalen op maat van de online community: korte en interactieve blogposts, interviews, video's, live videostreams en Facebook-foto's, die jongeren met elkaar kunnen delen.

De community richt zich op stadsjongeren tussen 15 en 34 jaar rond de thema's urban music, lifestyle, digital en society.  De redactionele hubs op hotspots in Gent, Hasselt en Antwerpen garanderen dat Chase integraal deel is van ‘the urban life' in Vlaanderen én kan spreken met een authentieke stem.

Met Chase BXL zet de community nu een volgende stap. Molenbeek is één van de superdiverse hotspots van onze hoofdstad. Daarom werken enkele tientallen Brusselse creatieve mediamakers (reporters, fotografen, videomakers…) al een paar maanden aan interessante verhalen over Brussel en publiceren ze die op alle kanalen van Chase.  Chase-professionals begeleiden jong Brussels talent om aan hun eigen tempo, maar in een professioneel kader, verhalen te vertellen over hun leefwereld.

De uitvalsbasis van Chase Brussel is VK concerts in de Vaartkapoen (foto). Met de wortels diep in Molenbeek en vaak als eerste om de juiste urban artiest een podium te bieden, zijn zij de logische partner om als veilige uitvalsbasis voor het Chase talent dienst te doen.

Foto Chase / H. Declercq