Mogelijke verdachte van brandstichting in appartementsgebouw Gent gevat

De politie van Gent heeft een 51-jarige verdachte kunnen vatten van een brandstichting in een appartementsgebouw in Gent van vrijdagavond. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Vrijdagavond kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een brand in een appartementsgebouw aan de Ottergemsesteenweg in Gent. De brand situeerde zich op de derde verdieping van het gebouw. Een 19-tal mensen werden geëvacueerd. Door de hevige rookontwikkeling dienden 18 personen te worden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. Niemand raakte in levensgevaar. Het appartement op de derde verdieping liep ernstige schade op, alsook het bovenliggende appartement.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige gaat het om een aangestoken brand. Volgens het parket is er echter geen sprake van het gebruik van molotovcocktails.

Inmiddels kon door de politie een verdachte worden gevat. De verdachte, een 51-jarige man, werd door het parket voor de onderzoeksrechter voorgeleid die besliste om te man aan te houden op verdenking van opzettelijke brandstichting met verzwarende omstandigheden.

Volgens het parket valt het motief mogelijk te kaderen in een aanslepende problematiek tussen de verdachte en een van de bewoners van het gebouw.

bron: Belga