Moeskroen strikt "een van grootste Colombiaanse voetbalbeloften"

Moeskroen strikt "een van grootste Colombiaanse voetbalbeloften"

Excel Moeskroen heeft zich versterkt met het Colombiaanse talent Jesus David Marimon. "De nieuwe Yaya Touré" zette op Le Canonnier zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen, zo maakte Moeskroen vandaag bekend. De jonge middenvelder debuteerde op 16-jarige leeftijd in de Colombiaanse eerste klasse. "Marimon was de jongste speler in de geschiedenis die debuteerde in een Zuid-Amerikaanse competitie", stelde Moeskroen zijn nieuwste aanwinst voor. "Hij is een van de grootste talenten in het Colombiaanse voetbal."

"Door zijn positie op het terrein en zijn capaciteit als spelverdeler wordt hij door Zuid-Amerikaanse voetbalkenners bestempeld als de nieuwe Yaya Touré. Moeskroen klopt zich op de borst dat het erin geslaagd is om zo'n Zuid-Amerikaanse diamant naar België te halen."

De intussen negentienjarige Marimon doorliep de Colombiaanse nationale jeugdteams en werd meermaals Zuid-Amerikaans kampioen. Hij komt over van zijn jeugdclub Onca Caldas, waar hij ook zijn profdebuut maakte.

bron: Belga