Moeder waarschuwt: "kus geen pasgeboren baby's"

Moeder waarschuwt: "kus geen pasgeboren baby's"

De Britse Laura Redfern deelde op Facebook een foto van het oor van haar vierjarig zoontje, die het herpes simplex virus (HSV) opliep toen iemand met een koortslip hem als pasgeboren baby kuste. Het herpesvirus blijft levenslang in het lichaam en kan altijd uitbreken. Een uitbraak vindt meestal plaats rond de mond in de vorm van koortsblaasjes, maar kan ook op andere verscheidene andere lichaamsdelen verschijnen.

Hevige pijn

Hoewel de beelden (onderaan het artikel) al weerzinwekkend genoeg zijn, laat Laura in de krant Hull Live weten dat het nog erger kan. Zo bracht haar zoon eens vier dagen in het ziekenhuis door, waar hij aan een infuus lag. Een uitbraak, die gepaard gaat met hevige pijn, komt meestal voor wanneer de jongen moe of uitgeput is. Zijn oor "verdubbelt" dan in grootte, wordt warm, krijgt blaren en begint te bloeden. De aandoening kan ook leiden tot bloedvergiftiging, wat ervoor zorgt dat het kind ter voorzorg veel tijd in het ziekenhuis zal moeten doorbrengen. Voorlopig maakt de jongen zo'n drie tot vier keer per jaar een uitbraak mee, maar de ziekte lijkt te verergeren doorheen de tijd.

Hersenschade

De 31-jarige vrouw weet niet wie haar pasgeboren zoon met het herpesvirus besmette, maar het staat wel vast dat het wel degelijk om een herpesbesmetting door een koortlip gaat. De vrouw roept daarom op op Facebook om voorzichtig te zijn. "Dus alsjeblieft, als iemand dichtbij een pasgeborene komt, was je handen en kus ze niet als je last hebt van koortblaasjes. Het hoeft niet zichtbaar te zijn, het kan hersenschade en de dood veroorzaken bij pasgeboren baby's." Eerder in januari berichtte The Mirror over een andere baby die ontsnapte aan de dood nadat hij op dezelfde manier het herpesvirus opliep.

Foto Facebook / Laura Redfern