Moeder furieus nadat haar in fitness gevraagd wordt om topje te bedekken (foto)

Moeder furieus nadat haar in fitness gevraagd wordt om topje te bedekken (foto)

Julia Maren trok onlangs naar de fitness in de Amerikaanse staat Tennessee zoals ze wel vaker doet. Plots werd ze aangesproken op haar outfit. Haar topje was voor sommige mensen te weinig verhullend en dus kreeg ze de vraag om er een T-shirt over aan te trekken.

Dubbele standaarden

De moeder van één trok achteraf naar Instagram en kaartte het incident aan met een foto van het topje dat ze droeg. “Vandaag werd mij tijdens het fitnessen gevraagd om een T-shirt aan te doen boven mijn topje. Als ik dat niet deed, mocht ik niet verder trainen. Dus omdat er 7,5 centimeter van mijn middel zichtbaar is, ben ik plots niet meer welkom? En ondertussen zie ik mannen trainen met een outfit waarbij veel meer van hun bovenlijf te zien is. Bedankt om me erop te wijzen dat dubbele standaarden nog steeds bestaan”, steekt ze van wal.

Diepgeworteld probleem

Ze betreurt tevens dat zij als het probleem beschouwd wordt en niet de mensen die aanstoot nemen aan haar outfit. “Als ik anderen afleid met mijn outfit, waarom ligt het probleem dan bij mij en niet bij hen? Dit is een diepgeworteld probleem. Wanneer gaan we stoppen met het bekritiseren van vrouwenlichamen en de ander eindelijk eens verantwoordelijk houden voor het objectiveren ervan? En wanneer gaan we vrouwen eens toelaten om in de fitness te dragen wat ze willen zodat ze zich comfortabel voelen in een al niet zo comfortabele omgeving?”, besluit ze.

Steun

Haar bericht lokte heel wat steunreacties uit. “Serieus? Meisje, ga er tegen in! Ik ben er zeker van dat je niet de enige bent die dit al meegemaakt heeft”, “Onvoorstelbaar! Het spijt me om te horen dat je dit moest ondergaan” en “Degoutant! Goed dat je niet alleen boos bent, maar het probleem ook probeert te bestrijden”, klinkt het onder meer.

Hieronder het topje dat Julia in de fitness droeg op het bewuste moment:

Instagram / @letterstoadel

https://www.instagram.com/p/CDeSj_pD1N2/

https://www.instagram.com/p/B-ziaPbjvLt/