Moeder en baby overleven vliegcrash in de jungle

Moeder en baby overleven vliegcrash in de jungle

Het Cessna-vliegtuigje waar de vrouw in zat was zaterdag op weg van Nuqui, aan de West-Colombiaanse kust, naar Quibdó, de hoofdstad van het departement Chocó. Twintig minuten na het opstijgen verdween het van de radar en crashte om een nog onbekende reden in de jungle.

Het duurde twee dagen voor reddingswerkers het wrak van het vliegtuigje vonden, net als het levenloze lichaam van de piloot. Van de 18-jarige Maria Nelly Murillo en haar één jaar oude zoon was echter geen spoor.

Omdat de deur op een kier stond en er dicht bij het vliegtuig een slipper en enkele lege kokosnootschalen werden gevonden, vermoedden de reddingswerkers dat de twee mogelijk nog in leven waren. Woensdag werden Murillo en haar baby uiteindelijk op een halve kilometer van de plaats van de crash, in een ravijn nabij een rivier, teruggevonden.

De vrouw vertelde dat ze erin geslaagd was de deur te forceren nadat het vuur zich snel door de cabine verspreidde. Even later keerde ze terug om haar baby te halen, waardoor ze brandwonden opliep aan haar gezicht, armen en benen. Murillo vluchtte daarop verder het oerwoud in omdat ze vreesde dat het vliegtuig zou ontploffen.

«Het is een mirakel», zei kolonel Hector Carrascal van de Colombiaanse luchtmacht, die bij de reddingsoperatie betrokken was. «Het is een erg afgelegen gebied, en het ging om een rampzalig ongeluk.» Murillo zou naar verluidt hebben overleefd op kokoswater uit de kokosnoten die het vliegtuig vervoerde. Ook zouden enkele leden van stammen in de jungle haar hebben geholpen.