Moeder aangehouden voor moord op drie kinderen in Varsenare

Moeder aangehouden voor moord op drie kinderen in Varsenare

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 30-jarige vrouw uit Varsenare aangehouden voor de moorden op haar drie kinderen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. B.W. bracht de kinderen in de nacht van dinsdag op woensdag in haar woning in Varsenare om het leven. Rond 2 uur 's nachts reed de vrouw opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in de Ter Hauwestraat in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan.

Het gaat om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud. Haar partner lag te slapen en had al die tijd niets in de gaten.

Volgens haar advocaat Bart Staelens heeft de vrouw spijt van wat er gebeurd is. "Haar grootste wens is dat ze de klok kon terugdraaien, dat is evident." Volgens de verdediging gaat het om een gezinsdrama, maar over de precieze aanleiding voor de feiten kon meester Staelens niets kwijt.

Dinsdag beslist de raadkamer in Brugge over de verdere aanhouding van de verdachte.

bron: Belga