Modieuze kattenoren verklappen je gemoedstoestand

Modieuze kattenoren verklappen je gemoedstoestand

Maak kennis met de Japanse uitvinding - hoe kan het ook anders - 'Necomimi'. Deze 'haarband' met kattenoren worden bestuurd door hersengolven waardoor je aan deze oren kan afleiden of iemand gefocust of net heel rustig is.

Zodra er een hersenactiviteit is, schieten de oren in actie. Hoe meer acitiviteit er is, hoe meer overeind de oren komen te staan. Als je dus in een rustige bui bent, gaan de oortjes gewoon naar beneden liggen. Maar als er een knappe jongedame of jongeheer voorbijloopt, springen ze dadelijk overeind.

Of iedereen de hele dag met zo'n ding op zijn hoofd wil rondlopen, is natuurlijk een andere vraag. De ontwikkelaars geloven er alleszins wel in en willen het gadget tegen het eind van het jaar op de markt brengen. In de toekomst zullen er alleszins wel meer van deze initiatieven op de markt komen, want wetenschappers zijn druk in de weer om manieren te vinden om hersenactiviteit direct om te zetten in acties. Of dat nu precies in de vorm van kattenoren moet, laten we wijselijk in het midden.