Modewereld maakt zich zorgen om te magere dochter van Cindy Crawford

Modewereld maakt zich zorgen om te magere dochter van Cindy Crawford

Nog al te vaak worden te slanke modellen opgevoerd tijdens modeshows. Dat was niet anders tijdens het defilé van Yves Saint Laurent op de Paris Fashion Week. Zijn herfst- en wintercollectie werd in de kijker gezet door tal van magere modellen, onder wie ook Kaia Gerber. De 17-jarige dochter van Cindy Crawford (53) bracht de gemoederen in beweging door haar 'vel over been'-figuur.

Misdadig mager

Binnen de modewereld wordt met afgrijzen gereageerd op de aanhoudende modetrend. "De modewereld had toch zulke goeie voornemens. Ze gingen té jonge en té magere meisjes van de catwalks houden. Maar van die belofte blijft niets overeind. Bij Yves Saint Laurent zijn ze nu zelfs verder dan ooit gegaan! Kijk naar al die uitgemergelde gezichtjes, die breekbaar uitziende beentjes... Dit is gewoonweg misdadig!", klinkt het in TV Familie.

Schuld van Karl Lagerfeld

Volgens modekenners is de trend een pijnlijke erfenis van de onlangs overleden Karl Lagerfeld. "Zijn erfenis blijft overeind. Lagerfeld wilde alleen maar extreem slanke modellen voor zijn ontwerpen. Rondere meisjes zoals ik noemde hij gewoon 'lelijk', zonder verpinken. En de modewereld blijft hem daarin dus volgen, ook nu hij er niet meer is", aldus plus-size model Ashley Graham.

Gevaarlijke denkwijze

Modellen worden nog steeds te vaak aangezet om zo slank mogelijk voor de dag te komen. Daar kan ook Edie Campbell over meespreken. Het Britse model mocht aanvankelijk de modeweek in Milaan openen, maar werd op het laatste nippertje bedankt omdat ze 'te dik' bevonden werd. "Ik weeg verdorie 52 kilo voor 1m77. Dat is toch slank, niet? Ze willen niet dat ik mager ben, ze willen dat ik ondervoed ben. En dát weiger ik! Eerlijk gezegd: ik denk dat de verknipte denkwijze van mensen in de modewereld stilaan een gevaar vormt voor elk meisje. Er gaan nog doden vallen op deze manier!", klinkt het.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="898034,898035"]