Modemusts en modemissers voor 2016

Modemusts en modemissers voor 2016

So 2015…

Denim

Denim was ongetwijfeld een van dé modetrends van 2015. Dit jaar zingt het een ferm toontje lager.

Man bun

Elk zichzelf respecterend bohemien droeg in 2015 een man bun in zijn haar, een knot op de bovenkant van het hoofd. Gelukkig is die trend intussen met uitsterven bedreigd.

Selfiestick

Een accessoire dat definitief naar de zolder verwezen wordt, in afwachting van de volgende rommelmarkt. Want er is niks ergers dan er als een volslagen toerist uit te zien.

Slim jeans

Helemaal in de vergeetput belandt hij niet, maar in 2016 zal zijn jarenlange dictatuur wel wat afzwakken. Broeken mogen gerust weer wat ruimer zitten.

Hier valt in 2016 niet aan te ontsnappen

Plateauzolen

Dit jaar maakt de sandaal met plateauzool zijn comeback, met dank aan Chanel, Victoria Beckham en Fend.

De bob

De jaren 90 zijn terug van weggeweest. En hoe! De bob is een van de vaandeldragers, zoals te zien – in een chiquere versie – op de catwalks van Jil Sander en Tommy Hilfiger.

Snapchat

Instagram is de onmiskenbare heerser onder fashionista's. Maar het voelt wel de hete adem van Snapchat in de nek. Voor iedereen die zichzelf of de nieuwste trend in de spotlights wil zetten.

Oversized

Wat de accessoires voor 2016 betreft, zijn het vooral oorringen die van zich laten horen. Hoezo? Omdat ze dit jaar lekker ‘oversized' zijn!

K-Beauty

In 2015 sloten cosmeticaliefhebbers de maskers en crèmes uit het Land van de Kalme Ochtend in de armen. In 2016 stijgt die Korean fever alleen maar. Welkom bij ‘K-Beauty'!

Riemtassen

Microhandtassen zijn dit jaar een must. Kenzo gaat zelfs nog een stapje verder en hangt het accessoire gewoon aan je riem.

Bril voor geeks

Le geek, c'est chic! En er gaat niks boven een bril voor een intellectuele look. Bij Emilio Pucci zijn ze tegenwoordig zo groot, dat ze veel weghebben van een duikbril. En Gucci beroert de gemoederen met ‘oversized' modellen die recht uit de seventies lijken te komen.

Metalen interieur

In 2015 vonden metalen hun weg naar onze interieurs. Dit jaar zijn ze nog veel nadrukkelijker aanwezig, met vooral koper en rozegoud als blikvangers. Aan de muur, in de keuken, op lampen… Ze zijn overal!

Smart Home

Wordt 2016 het jaar waarin geconnecteerde voorwerpen definitief hun plaatsje in huis veroveren? Met je smartphone communiceer je binnenkort met zowat alle toestellen.

Door Pierre Jacobs