Modemerk brengt sjofel paar schoenen op de markt voor astronomisch bedrag

Modemerk brengt sjofel paar schoenen op de markt voor astronomisch bedrag

. Ze verkopen de ene na de andere gekke creatie en dat voor veel geld. Zo brengt het Italiaanse Golden Goose sneakers op de markt die er versleten uit zien. Daar betaal je dan maar liefst 483 euro voor.

De meeste sneakers zijn hagelwit en in perfecte staat, maar daar denkt Golden Goose anders over. Hun nieuw paar schoenen heeft een vuile rand en je krijgt de indruk dat ze al eens een paar keer gedragen zijn. Bovendien plakt er een stuk tape op de tip van de schoenen, om ze een nog sjofelere look te geven. Prijs? 483 euro..

Versleten

De modewereld heeft ook in het verleden al afgedragen producten op de markt gebracht, denk maar aan de jeansbroeken met scheuren in of regenjassen die al te vaak een plonsbui hebben gezien. Maar het hoge prijskaartje van deze sneakers stuit heel wat armoedeverenigingen in Groot-Brittannië tegen de borst.

Val Huxley, woordvoerder van People against Poverty, legt in de The Evening Standard uit waarom deze schoenen zo problematisch zijn. "We vragen aan mensen om alleen kleren te doneren die in goede staat zijn. Door zo'n sneakers te verkopen, geef je het idee dat het oké is om versleten spullen te geven aan mensen in armoede. Als je echt zoveel geld wil geven aan een modemerk, kan je ook iets doneren aan een goed doel. En het is bovendien echt niet zo moeilijk om zelf die look te creëren.

Boze reacties

Op sociale media zijn de meningen verdeeld. "Mijn kinderen werden gepest als ze niet de nieuwste spullen hadden en nu gaat een bedrijf bewust sjofele producten verkopen. Het is waanzin." Anderen nemen het dan weer op voor Golden Goose. "Het is typisch voor dit merk. Wie het niet kan kopen, moet er niet over zeuren."