Modellenbureau pakt uit met persoonlijkheid in plaats van looks

Modellenbureau pakt uit met persoonlijkheid in plaats van looks

De schoonheidsbusiness is sterk gefocust op het uiterlijk en dat bracht Lucy Greene en Pandora Lennard op het idee om een bureau te openen dat op zoek gaat naar modellen met een persoonlijkheid.

Het Londens bureau Anti-Agency heeft een honderdtal modellen aan zich gebonden. Ze werden allemaal zorgvuldig geselecteerd door de stichters van het bureau. De criteria waren wel lichtelijk anders dan bij andere bureaus. Ze keken niet naar lengte, gewicht of ervaring maar puur naar de persoonlijkheid van de kandidaat.

"We zijn een thuis voor mensen die model wilden worden maar het niet aandurfden. De modellen hebben niet alleen mooie gezichtjes maar ze werden gekozen op basis van hun persoonlijke stijl en persoonlijkheid. We hebben geen eisen over gewicht en lengte. We laten onze modellen ook niet rondlopen met portfolio's vol foto's van zichzelf in verschillende kleren. Wij willen dat onze modellen zich gewoon presenteren en zichzelf verkopen door hun opvallende persoonlijkheid," verklaarden de stichters in een interview met Daily Beast.

Of de nieuwe kijk de modellenwereld zal veranderen, betwijfelen we, want ook de modellen van Anti-Agency zien er toch erg mooi uit.