Model met syndroom van Down verovert catwalk New York

Model met syndroom van Down verovert catwalk New York

Het is een primeur in de modewereld, een model met het syndroom van Down zal de catwalk op gaan. De Amerikaanse actrice Jamie Brewer gaat de nieuwe creatie van Carrie Hammer presenteren op de New York Fashion Week.

Brewer is niet onbekend voor het grote publiek. Met haar rol in de televisieserie 'American Horror Story' werd ze bekend bij het grote publiek. De actrice lijdt aan het syndroom van Down, en werd hierdoor een rolmodel voor verstandelijk gehandicapten. "Het is inspirerend om iets te betekenen voor jonge mensen en ze aan te moedigen om zichzelf te zijn," zei Brewer.

Op de catwalk van New York krijgt de Amerikaanse actrice de eer om unieke designs van Carrie Hammer te tonen. Ze krijgt ook de hoofdrol in de campagne genaamd Role Models Not Runway Models. "Het opent jonge meisjes en vrouwen hun leefwereld als ze zoiets horen. Ze beginnen te beseffen dat als ze zelf iets willen, ze het ook echt kunnen," zegt de trotse mode-ontwerpster.

Brewers boezemvriendin Sheypuk, die in een rolstoel zit, werd ook uitgenodigd. Ze zorgde voor de mentale steun. Brewer ziet niet af van haar situatie. Integendeel, ze voelt zich goed in de creaties van Hammer, vertelt ze. "Het is geweldig. Veel vrouwen hebben veel kanten aan hun persoonlijkheid, deze jurk past bij de mijne. Ik voel me vereerd om hem te mogen dragen."