Mobiel bankieren blijft sterk groeien

Mobiel bankieren blijft sterk groeien

In 2013 werd de kaap van 10 miljoen abonnees voor internetbankieren bereikt. Mobiel bankieren via smartphone en tablet kent een nog veel indrukwekkendere groei, met bijna een verdrievoudiging van het aantal gebruikers tot net iets meer dan 1 miljoen (cijfers van bankenfederatie Febelfin).

Volgens online-betaalspecialist Ogone is het aantal transacties via tablet de voorbije maanden verdubbeld. Meer dan 5 procent van de internetaankopen gebeurt met de smartphone.

Al deze cijfers wijzen op een duidelijke tendens: internetbankieren, en vooral mobiel bankieren, zit in de lift en het lijkt erop dat deze manier van bankieren alleen populairder zal worden in de toekomst.

Ook bij Belfius bracht deze trend voelbare veranderingen en stijgend mobiel verkeer met zich mee.

De Belfius-bankdiensten voor smartphone en tablet worden vandaag al door meer dan 165.000 klanten actief gebruikt, terwijl dat aantal eind 2012 nog maar 40.000 was. Er komen dus in sneltreintempo elke dag zo'n 300 actieve Belfius-klanten bij die deze mobiele manier van bankieren gebruiken.

Het voorbije jaar groeide het mobile banking-aanbod van Belfius aan tot maar liefst vier gratis apps. Zo kreeg Belfius Direct Mobile er een broertje bij voor het iets grotere scherm, Belfius Direct Tablet. Daarnaast biedt Belfius ook de 'Belfius Travel app' (je financiële handbagage) en de 'Belfius Free Time app' (je app voor op stap) aan.

De applicaties worden goed onthaald door de bankklanten want de Belfius Direct Mobile heeft een topscore van 4,5 op 5 gekregen in de appstore. 98% van de gebruikers is tevreden tot zeer tevreden over het gebruik van de applicatie. En vier klanten op vijf zijn tevreden over de veiligheid.

U kan de app downloaden voor iPhone of in Google play.