MIVB biedt gratis ritten aan tijdens oudejaarsnacht

MIVB biedt gratis ritten aan tijdens oudejaarsnacht

Om oudejaarsavond en -nacht vlot te laten verlopen laat de MIVB zoals elk jaar verschillende lijnen langer rijden. Vanaf middernacht is het vervoer op de metro, tram en bus bovendien gratis voor de feestneuzen, zo meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij. De vier metrolijnen rijden in de nacht van 31 december op 1 januari tot 2.00 uur 's ochtends. De diensttijd van de tien tramlijnen 3, 4, 7, 19, 32, 39, 81, 92, 93 en 94 wordt eveneens verlengd tot 2.00 uur 's ochtends. De Noctis-buslijnen beginnen om middernacht te rijden en gaan door tot 5.30 uur 's ochtends.

De MIVB geeft wel mee dat alle Noctis-bussen aankomen en vertrekken aan het Centraal Station. Bijgevolg voeren ze geen lus uit rondom het stadscentrum en worden de haltes Arenberg en De Brouckère niet bediend. De haltes Zespenningen, Anneessens, César De Paepe en Bibliotheek worden enkel bediend door de lijnen N13 en N16 in de richting van het Centraal Station, en de halte Beurs enkel door lijn N16.

De drukte die verwacht wordt in het stadscentrum heeft nog enkele gevolgen voor het MIVB-net. Zo worden de bussen 29, 66 en 71 aan het Centraal Station en bus 86 aan Anneessens vanaf 19.00 uur beperkt. Station De Brouckère wordt gesloten vanaf 19.00 uur en de stations Beurs en Sint-Katelijne gaan toe vanaf 21 uur. Verschillende andere stations sluiten vanaf 22 uur wegens veiligheidsredenen.

bron: Belga