Mister Davis Cup opent kwartfinale tegen Italië

Mister Davis Cup opent kwartfinale tegen Italië

Normaal voert Fabio Fognini (ATP 28) de Italiaanse selectie aan, maar hij gaf eerder deze week forfait omdat hij met een pols- en voetblessure sukkelt. Een fikse aderlating voor Italië, dat op papier de underdog is tegen België.

In vergelijking met de stuntzege tegen Duitsland in de openingsronde van de Wereldgroep kan kapitein Johan Van Herck immers opnieuw een beroep doen op David Goffin (ATP 14). De Luikenaar neemt het in zijn eerste enkelspel op tegen Andreas Seppi (ATP 76), die hij in de vorige twee onderlinge confrontaties telkens versloeg.

Voor het zover is, bijt Steve Darcis (ATP 53) morgen de spits af tegen Paolo Lorenzi (ATP 38). Zondag zijn de rollen omgekeerd, terwijl Joris De Loore (ATP 199) en Ruben Bemelmans (ATP 137) zaterdag het dubbelspel voor hun rekening nemen.

«Italië zal een moeilijke tegenstander worden», blikt Van Herck vooruit. «Maar de partij tegen Duitsland heeft ons nog maar eens geleerd dat alles mogelijk is in de Davis Cup. We moeten ons 200% geven en dan zal het niet gemakkelijk zijn om ons te verslaan.»

Darcis is iets voorzichtiger. Hoewel hij vaak boven zichzelf uitstijgt in het rode Belgische shirt, schat hij de kansen op 50-50. «Het thuisvoordeel kan in dat geval de doorslag geven, net als de ondergrond», klinkt het. «Die liggen ons allebei optimaal.»

Bij winst spelen de Belgische mannen van 15 tot 17 september om een finaleplaats tegen Australië of de Verenigde Staten.