#MissingInManchester: sociale media herenigen ouders en vermiste kinderen

Na de explosie bij het concert van Ariana Grande zijn veel ouders en kinderen of vrienden elkaar kwijtgeraakt. Op Twitter circuleert de hashtag #MissingInManchester om de mensen weer bij elkaar te brengen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Bij het concert in Manchester waren er zo'n 21.000 mensen aanwezig. Omdat Ariana Grande een tieneridool is, bestond het publiek grotendeels uit jonge mensen. Na de ontploffing ontstond er paniek in de concertzaal, waarna veel ouders en kinderen elkaar kwijtraakten. Al snel werden de hashtags #MancesterMissing en #MissingInManchester gelanceerd op Twitter om de vermiste jongeren terug te vinden. Ook veel vrienden gebruiken de hashtags om hun geliefden te zoeken.

Chloe Rutherford and Liam Curry were at the concert last night and can't get in touch please share!!!#Manchester pic.twitter.com/EnDdYO9NAV

— No1 Gooner (@1asw_) 23 mei 2017

PLEASE RT THIS SO MANY TIMES !! THESE PEOPLE ARE STILL MISSING #missingmanchester ? PLEASE ! pic.twitter.com/L5fsInrpU8

— Xamira || 11? (@Leighedwardsx) 23 mei 2017

De actie lijkt succes te hebben, want sommigen zijn ondertussen al herenigd.

Sarah has been found safe and sound. #ManchesterMissing https://t.co/7hRUy7Mmaj

— Jay Romero (@SpartanJayJay) 23 mei 2017

Na het optreden reden er geen treinen en metro's meer, dus veel mensen geraakten niet meer thuis. Verschillende taxichauffeurs boden daarom een gratis rit naar huis aan en enkele hotels openden de deuren voor gestrande concertgangers. Onder meer de plaatselijke Holiday Inn hotel, de Premier Inn en enkele lokale familiehotels hebben tientallen kinderen opgevangen.