'Miss Kameel'-verkiezing lokt 50.000 kandidaten

'Miss Kameel'-verkiezing lokt 50.000 kandidaten

Elk jaar wordt een strook van 20 kilometer lang in de woestijn van Rimah in Saoedi-Arabië vrijgemaakt voor een heel speciaal event. De verkiezing van 'Miss Kameel' brengt elk jaar heel wat dieren en eigenaars op de been en dat is deze editie niet anders.

De King Abdulaziz Festival Camels Competition, zoals de verkiezing echt heet, verwacht dit jaar zo'n 50.000 kandidaten te mogen ontvangen. Zo'n 1.390 eigenaars komen met hun dieren uit verschillende naburige golfstaten afgereisd. De organisatie moest tienduizend visums uitreiken aan mensen die de beeldschonen dieren willen aanschouwen.

Een waslijst aan categorieën

De mooiste kamelen mogen meedingen naar de verschillende prijzen. De attributen die beoordeeld worden zijn de grootte van het hoofd, het feit of de lippen de tanden bedekken, de lengte van de nek, hoe rond de kameel is, de hoogte en de plaats van de bult, de grootte van de ogen, de lengte van de wimpers en waar de oren staan.

Bezoekers kunnen de dieren niet alleen komen bewonderen, maar ook handel drijven. Heel wat kamelen worden elk jaar gekocht en verkocht en de biedingen vinden plaats in een speciale VIP-tent. Daarnaast kunnen eigenaars ook professioneel advies komen inwinnen over hoe ze het dier moeten verzorgen.