Misdaadfilm "Dode hoek" van Nabil Ben Yadir in première

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na "Les barons" (2009) en "La marche" (2013) is woensdagavond de derde langspeelfilm "Dode hoek" van de Brusselse regisseur Nabil Ben Yadir in première gegaan. De film, die zich hoofdzakelijk in Antwerpen en Charleroi afspeelt, vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Verbeeck is als "Mr Zero Tolerance" ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat daarom in rep en roer als hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

In de tweetalige cast vertolkt Peter Van den Begin de rol van hoofdpersonage Jan Verbeeck. Daarnaast zijn er onder meer rollen weggelegd voor David Murgia, Jan Decleir en Soufiane Chilah.

De film werd geproduceerd door Antilope Joyeuse, Eyeworks Film & TV Drama, Wrong Men, VTM en Proximus. Daarnaast was er ook steun van het Centre du Cinéma et de l'audiovisuel van de Federatie Wallonie-Bruxelles, Screen Flanders, het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

bron: Belga