Minstens elf Belgen in door coronavirus getroffen regio

Minstens elf Belgen in door coronavirus getroffen regio

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft weet van zeker elf Belgen die zich in de door het coronavirus getroffen regio in China bevinden. Twee van hen zijn in de stad Wuhan. Het gaat om Belgen die zich bij de ambassade of het consulaat hebben ingeschreven, of zich op het platform travellersonline.diplomatie.be hebben aangemeld. De Belgische ambassade in China heeft alle Belgen in de regio een e-mail gestuurd, aldus de FOD Buitenlandse Zaken. "We volgen de situatie nauw op en hebben onze landgenoten opgeroepen tot waakzaamheid en het vermijden van dierenmarkten, levende en dode dieren, rauw vlees en contact met zieke mensen", aldus de federale overheidsdienst. Buitenlandse Zaken roept ook op tot een goede handhygiëne en om bij ziektesymptomen zoals koorts en moeilijke ademhaling onmiddellijk een arts te raadplegen.

"De situatie verandert snel, dus we raden iedereen die naar China afreist de instructies van de lokale autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie nauw op te volgen", klinkt het nog.

Buitenlandse Zaken paste ook het reisadvies voor China aan. Niet-essentiële reizen naar de provincie Hubei worden tijdelijk afgeraden. In de rest van China kan veilig gereisd worden, zo luidde de update.

bron: Belga