Minstens een dode bij zware aardbeving in zuiden van Filipijnen

Het eiland Mindanao, in het zuiden van de Filipijnen, is dinsdag opnieuw opgeschrikt door een zware aardbeving. Daarbij zou minstens één persoon zijn omgekomen. Verschillende gebouwen zijn ingestort, zo melden de autoriteiten. De schok had een magnitude van 6,6.

Het dodelijke slachtoffer is een 15-jarige student die in Magsaysay, in de provincie Davao Del Sur, aan het hoofd werd geraakt door vallend puin. Andere studenten raakten gewond toen ze in een school in Casuga hun klassen uitliepen.

Het epicentrum van de aardbeving die zich om 9.04 uur plaatselijke tijd (2.04 uur Belgische tijd) voordeed, lag ten noordoosten van Tulunan, in de provincie Cotabato. Verschrikte inwoners liepen uit hun kantoren, scholen en ziekenhuizen en vluchtten de straat op. In verschillende gebieden is er geen stroom meer. Gevaar voor een tsunami was er niet.

De beving komt er amper twee weken nadat bij een eerdere aardbeving met een kracht van 6,3 in dezelfde streek zeven doden en 215 gewonden vielen.

De Filipijnen bevinden zich op de zogenaamde Pacifische Ring van Vuur, die bekendstaat om zijn regelmatige aardbevingen en vulkaanuitbarstingen

bron: Belga