Minister Vandeurzen en campagne 'Herken een beroerte' delen buttons en flyers uit in stations

Minister Vandeurzen en campagne 'Herken een beroerte' delen buttons en flyers uit in stations

Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen.

Tijdens een beroerte is elke minuut van tel. Daarom is het belangrijk om de mensen zo goed mogelijk te informeren over de aandoening. De organisatie achter de campagne 'Herken een beroerte' wil samen met minister Vandeurzen de 'Wereld Beroertedag' gebruiken om de risico's en tekenen van beroertes opnieuw onder de aandacht brengen.

De minister en de organisatie deelden vanochtend butttons en flyers uit in de grote stations van Vlaanderen. "De button wordt op deze Wereld Beroerte Dag ook opgespeld door zorgverstrekkers in ziekenhuizen en woonzorgcentra, huisartsen en apothekers en ook via affiches en flyers informeren zij hun patiënten. Ik ben ook verheugd dat de voltallige Vlaamse Regering deze campagne ondersteunt en de button draagt", aldus Vandeurzen.