Minister van Buitenlandse Zaken Goffin in januari naar Congo

Minister van Buitenlandse Zaken Goffin in januari naar Congo

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) brengt volgende maand een bezoek aan Congo. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd in diplomatieke kringen. Goffin zal er onder meer de officiële heropening van het Belgische consulaat-generaal in Lubumbashi bijwonen. Het officiële bezoek aan Congo vindt plaats van 9 tot 11 januari. Het is het eerste bilaterale buitenlandse bezoek van Goffin sinds hij zijn voorganger Didier Reynders verving, en tegelijkertijd ook het eerste bezoek van een Belgische minister aan Congo sinds november 2017.

Goffin zal er onder meer de officiële heropening van het Belgische consulaat-generaal in de stad Lubumbashi bijwonen. Dat was al sinds begin 2018 gesloten door diplomatieke spanningen tussen Congo en België onder de voormalige Congolese president Joseph Kabila.

Onder de nieuwe president Félix Tshisekedi zijn de relaties tussen Brussel en Kinshasa grotendeels genormaliseerd. Tshisekedi bracht in september nog een staatsbezoek aan ons land, als eerste Congolese staatshoofd in twaalf jaar tijd.

bron: Belga