Minister De Block gaat praten met Marc Coucke

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat rond de tafel zitten met Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League, naar aanleiding van het grootschalige onderzoek binnen het Belgisch voetbal. Dat werd vandaag op haar kabinet bevestigd. In de Kamer herhaalde de minister dat ze een signaal verwacht van de voetbalsector. Kort na het losbarsten van het onderzoek kondigde minister De Block aan dat de sector orde op zaken moet stellen, zoniet wil ze het gunstige RSZ-regime waarvan het voetbal geniet, aan een kritische blik onderwerpen. Die stelling herhaalde ze vandaag tijdens het vragenuurtje, na een vraag van Roel Deseyn (CD&V), al bracht ze wel een genuanceerd verhaal.

Zo merkte ze op dat het systeem niet alleen bestaat voor voetballers, maar voor alle sectoren, en bovendien niet enkel voor de grootverdieners. "Er zijn ook sporters, die minstens even hard werken als sommige van de grootverdieners, maar die enkel door deze maatregel kunnen rondkomen", merkte De Block op.

Bovendien zou het afnemen van het voordeel wel een erg grote impact kunnen hebben op de voetbalsector, op alle eersteklasseclubs, ook de rijke. "Problemen waar ik niet zeker van ben dat ze eraan uit zouden komen".

Ze herhaalde dan ook een signaal te verwachten van de sector en wil daarover binnenkort een "openhartig" gesprek aangaan, stelde ze in het parlement. Intussen werd afgesproken dat de minister rond de tafel gaat zitten met Marc Coucke.

bron: Belga