Minister Bellot gekant tegen elke verhoging van vluchten op Brussels Airport

Minister Bellot gekant tegen elke verhoging van vluchten op Brussels Airport

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) is gekant tegen elke vraag voor meer vluchten op Brussels Airport, laat hij weten in een interview met L'Echo. Hij raadt de luchthavenuitbater aan te mikken op een verhoging van de capaciteit van de vliegtuigen. "De teksten garanderen 250.000 vluchten per jaar waarvan 16.000 's nachts. "Wat mij betreft, is er geen sprake van dat aantal te verhogen. Er zijn wegen om het succes van de luchthaven te laten groeien door een verhoging van de bezettingsgraad van de vliegtuigen. Tien jaar geleden waren er 77 reizigers per vliegtuig. Vandaag zitten we aan iets meer dan 100. Het volstaat dat te laten groeien tot 130", vindt de minister.

Luchthavenuitbater Brussels Airport Company (BAC) pleitte in een memorandum, dat twee jaar geleden werd opgesteld, voor een verhoging van het aantal vluchten. De maatschappij vroeg niet enkel de huidige capaciteit van 74 gecoördineerde bewegingen per uur te garanderen, maar ook de luchthaven te laten evolueren naar 80 bewegingen.

"De bezettingsgraad is reeds stijgend: van 109 personen in 2014 naar 113 in 2015. We vragen geen verhoging van het aantal nachtvluchten", aldus Anke Fransen, woordvoerder van BAC.

bron: Belga