Minimalistische inpaktips voor Kerst

Minimalistische inpaktips voor Kerst

Camille Van Puymbroeck

Kraftpapier en touw

Foto Pixabay

Kies dit jaar eens voor eenvoudig kraftpapier en touw in plaats van glitterhysterie. Zowel mannen als vrouwen weten de trend te appreciëren, dus dat bespaart je heel wat denkwerk. Effen zwart papier zorgt dan weer voor een chic resultaat.

Botanisch

Foto Unsplash

Wat groen kan nooit kwaad. Een simpel pakje wordt al snel een kunstwerk als je wat takjes of bloemen toevoegt. Kies liefst voor varianten die wat langer houdbaar zijn. Gipskruid, eucalyptus of den zijn perfecte opties. Nepgroen kan natuurlijk ook.

Stempels

Foto Pexels

Is je handschrift niet zo netjes? Geen probleem, dat naamkaartje geraakt wel gevuld! Met stempels kan je makkelijk de naam van de ontvanger op het cadeau zetten. Bovendien is dat nog helemaal esthetisch verantwoord ook. Deze trend is perfect te combineren met klei: stempel de letters in een kerstvormpje uit klei, hang het aan je cadeau en je hebt een leuke tag.

Was en postzegels

Pinterest / Papira

Beide kan je voor veel meer gebruiken dan alleen brieven. Wat dacht je ervan om je presentje te sluiten met was? Op die manier is het ook nog eens onmogelijk voor anderen om ongezien te spieken. Postzegels zijn dan weer een ideaal idee voor kinderen. Met een klein beetje moeite lijkt het alsof de pakjes recht van bij de Kerstman komen.

Stof

Pinterest / EyeSwoon | Athena Calderone

Al dat papier is natuurlijk niet zo milieuvriendelijk. Gelukkig zijn er ook ecologisch verantwoorde manieren om in te pakken. Je hebt thuis vast nog wel ergens een restje stof liggen. Als dat niet het geval is, kan je een mooi stuk stof kopen - dan geef je twee cadeaus in een. Steek er een stukje groen tussen en je cadeau is helemaal Pinterestwaardig.