Mini-Europa wordt een interactief park in het NEO-Europea project

Mini-Europa wordt een interactief park in het NEO-Europea project

Het attractiepark Mini-Europa wordt tegen 2021 volledig genoveerd en zal worden omgebouwd tot een interactief park dat deel uitmaakt van het NEO-Europea-project. Dat project verzorgt het vrijetijdsaanbod door middel van 60.000 vierkante meter aan indoor en outdoor recreatieparken. Dat bevestigden Philippe Close (voorzitter van Brussels Expo en Brussels schepen bevoegd voor de opvolging van het NEO I project), Thierry Meeùs (afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa) en Michel Dessolain (bestuurder van Europea) dinsdag op een persconferentie. Met de aansluiting van Mini-Europa wordt het recreatie-aanbod van Europea vervolledigd. Het miniatuurpark maakt daarin deel uit van een groter geheel met onder meer een Kinepolis-complex, een Robbedoes-attractiepark en een op wetenschap gericht recreatiepark.

Dankzij de toetreding tot NEO-Europea komt er tegen 2021 ook een renovatie van Mini-Europa. Het park zet daarbij in op een interactieve formule door het gebruik "augmented reality" en "storytelling". "Het park heeft zijn wortels in de hoofdstad van Europa en richt zich dan ook meer dan ooit naar Europa met ludiek, interactief en humoristisch gebrachte verhalen uit de geschiedenis van het oude continent", vertelt Thierry Meeùs.

Bovenal komt er een nieuw paviljoen dat alle diensten, van ticketlokketten tot restaurant en evenementenruimte, zal verenigen. Een nog groenere landschapsarchitectuur moet Mini-Europa groener maken dan ooit. De werken zouden in 2019 beginnen en gaan zo'n 10 miljoen kosten, grotendeels betaald door Europea.

Het waterpretpark Océade profiteert ook, want het zal twee jaar langer, tot 2018, open blijven.

bron: Belga