Minecraft gamer populairder dan Justin Bieber op Youtube

Minecraft gamer populairder dan Justin Bieber  op Youtube

Joseph Garrett, een 23-jarige jongeman uit New Hampshire, brengt zijn dagen door al gamend op de zolderkamer van zijn ouders. Hij speelt het populaire bouwspel Minecraft en hij verdient er een fortuin mee. Hij filmt zichzelf terwijl hij speelt en plaatst die video's op Youtube. Zijn video's hebben vaak meer dan 30 miljoen views per week. Daarmee passeert hij One Direction en Justin Bieber met gemak. Joseph Garrett is een wereldster maar als hij op straat rondloopt, herkent niemand hem. Welkom in de nieuwe wereld van kinderentertainment.

Garrett studeerde aan de universiteit en werkte in een bar. Hij was ook een trouw gamer. Op een dag kreeg hij de idee om zijn gamingsessies te filmen en op Youtube te zetten. Dat werd een groot succes. Garrett verdient genoeg geld om luxueus te kunnen leven en als zijn populairteit blijft toenemen, zou hij wel eens miljoenen kunnen verdienen. "De meeste Youtubekanalen met meer dan 100.000 abonnees verdienen veel geld, maar daar is het me niet echt om te doen. Ik speel games en ik maak video's, de twee dingen die ik al heel mijn leven het leukst vind. Dat er dan nog zoveel andere mensen plezier uit beleven, is helemaal fantastisch", vertelt Garrett aan BBC.

Garrett's kanaal Stampylonghead stond afgelopen maand in de top 10 meest bezochte kanalen van Youtube. Zijn publiek bestaat grotendeels uit kinderen van 6 tot 14 jaar. Verrassend genoeg zijn 60% daarvan meisjes. "Ik denk dat dit laat zien hoe de toekomst eruit ziet. Kinderen kijken nog altijd televisie, spelen zelf videogames, maar ze gebruiken ook Youtube, Facebook en Twitter. Veel mensen bekijken de televisie nu als iets passiefs, terwijl streaming (wat ik doe) veel actiever is omdat kinderen (en bij andere games ook volwassenen) dat wat ze zien, kunnen omzetten in de praktijk wanneer ze zelf spelen. Daarom verdienen veel goede gamers een goed loon met hun Youtubekanaal."

Garrett is een echte wereldster hoewel niemand hem herkent als hij op straat loopt. "Ik word dagelijks overstelpt met mails en reacties van fans. Niet over mijn video's maar ze vertellen gewoon wat ze die dag gedaan hebben. Ik heb een leuke community opgebouwd. Dat ik niet herkend wordt op straat is alleen maar positief."

 

http://www.youtube.com/watch?v=KOFm-JBOqFc