Mindfulness-app herinnert je vijf keer per dag aan eigen sterfelijkheid

De mindfulness-app 'WeCroak' heeft wel een heel bijzondere manier bedacht om ons beter te doen relativeren. Gebruikers krijgen verschillende keren per dag een bericht waarin staat dat ze doodgaan.   
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het concept van WeCroak is gebaseerd op een oud Bhutaans gezegde: 'wie geluk wil vinden, moet vijf keer per dag aan de dood herinnerd worden'. Gebruikers kunnen voor elke quote kiezen uit een poëet of filosoof.

Bescheiden succes

Ontwikkelaars Ian Thomas en Hansa Bergwall bedachten de app na een spirituele reis. "We zijn zo druk bezig met alle trends op onze telefoons te volgen, met een schreeuw om hulp als gevolg. Wij gebruiken die hulpkreet in de positieve zin en laten je kennismaken met mindfulness. Een echt groot succes is de app voorlopig niet, slechts 84 mensen schreven zich voor de berichten. Maar de schaarse aanhangers die er zijn, hoef je niet meer te overtuigen.

These @WeCroakApp notifications are slowly becoming the best parts of my day and I wonder what that says about my life... pic.twitter.com/qVJSHMUOdw

— Hanaa' Tameez (@HTameez) December 13, 2017