Minder toeristen verwacht in New York door Trump

Minder toeristen verwacht in New York door Trump

De populaire bestemming voor veel buitenlandse toeristen zal volgens het marketingbureau van New York, NYC & Company, 300.000 minder toeristen ontvangen dan in 2016, zo schrijft The New York Times. In 2016 bezochten 12,7 miljoen internationale toeristen de stad. De afname zou de toeristensector zo'n 600 miljoen dollar kosten. Over het algemeen zou de terugval van internationale toeristen ook voelbaar kunnen zijn in de rest van het land.

De oorzaak van deze verwachte afname ligt bij het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president, Donald Trump. Hij zou het beeld over de gastvrijheid van de Verenigde Staten negatief beïnvloed hebben. Het inreisverbod heeft daarbij uiteraard een belangrijke rol gespeeld.

Foto Pixabay

Toeristen uit eigen land

Volgens Fred Dixon van NYC & Company zal er desondanks een kleine stijging zitten in het totale aantal toeristen dat dit jaar een bezoekje brengt aan de Big Apple. Die stijging zal vooral te danken zijn aan Amerikanen die de stad gaan bezoeken. Naar verwachting komen er in totaal 61,7 miljoen bezoekers, tegenover 60,7 miljoen vorig jaar.