Min 41-jarigen kunnen vrijwillig kiezen voor Johnson & Johnson

Min 41-jarigen kunnen vrijwillig kiezen voor Johnson & Johnson
Belga / D. Waem

Wie kandidaat is voor het vaccin, zal dat kunnen melden via QVAX. Kandidaten zullen daarbij moeten aangeven dat ze op de hoogte zijn van de zeer zeldzame bijwerkingen.

Wie aangeeft bereid te zijn om gevaccineerd te worden met een J&J-vaccin, kan opgeroepen worden door het vaccinatiecentrum wanneer er een vaccin beschikbaar is. Deze uitnodiging komt dus niet per post, maar via sms en/of mail. Hoeveel personen onder 41 zo’n vaccin kunnen krijgen, zal afhangen van de leveringen.

Herkansing voor wie tweede prik mist

Voorts is er nog goed nieuws van het vaccinatiefront: wie midden in de zomervakantie normaal gesproken een tweede dosis van een coronavaccin moet krijgen, hoeft zijn of haar vakantieplannen niet helemaal om te gooien. Voor personen die hun tweede prik niet tijdig kunnen ophalen, zal het Agentschap Zorg en Gezondheid vanaf eind augustus een inhaalmoment voorzien.

«Mensen zullen zich daarvoor wel zelf moeten inschrijven», aldus Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een preciezere timing dan de tijdspanne die vorige week werd gecommuniceerd - eind augustus/september - is er momenteel nog niet omdat veel zal afhangen van de beschikbare vaccinvoorraden. Het Agentschap wacht die duidelijkheid af om een informatiecampagne op poten te zetten.