Millennials zijn verslingerd aan koffie

Millennials zijn verslingerd aan koffie

Steeds meer mensen genieten van een deugddoend dampend kopje koffie. Vooral generatie y kan niet zonder het vertrouwde bakje troost. Uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Datassential blijkt dat jongeren tussen 19 en 34 jaar goed zijn voor zo'n 44% van alle Amerikaanse koffiedrinkers.

De eerste kop koffie drinken we op een steeds jongere leeftijd. Mensen die geboren zijn voor 1982 deden dit op 17-jarige leeftijd. Mensen die na 1995 het levenslicht zagen, slurpten gemiddeld op 14 jaar voor het eerst van een bakkie pleur.

Me-time

Nu koffiebars als paddenstoelen uit de grond schieten, is koffie hipper dan ooit. Maar daarnaast drinken we de hemelse drank ook om onszelf op te warmen of een energieboost te geven. Daarnaast hebben mensen vaak het gevoel dat ze 's ochtends pas kunnen functioneren na een eerste kop of zien ze het als een beloning of me-time in vloeibare vorm.

Tekort

Voor al die koffieverslaafde millennials heeft Bloomberg slecht nieuws. De lage prijzen van de koffie en de opwarming van de aarde bemoeilijken de productie. Onder meer in Brazilië, de grootste producent van koffiebonen, eiste de recorddroogte in 2014 een zware tol van de koffieboeren. Des te meer we wereldwijd koffie drinken, des te schaarster het drankje wordt.