Milaan-Sanremo - Greg Van Avermaet kan leven met vijfde plaats

Greg Van Avermaet (BMC) schuift zaterdag dankzij zijn vijfde plaats in Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour) op naar de tweede plek in de WorldTour-stand. "Dit was geen moeilijke Milaan-Sanremo, een editie voor sprinters", verklaarde Van Avermaet na afloop. "Veel meer zat er niet in voor mij". "Het was een behoorlijk hectische finale", deed Van Avermaet zijn verhaal. "De koers was niet lastig en we bleven met nog veel renners over op het eind. Op de Poggio was het niet de moeite om aan te vallen, we waren gewoon met te veel."

"Toen ik zag dat Edvald Boasson Hagen in de aanval ging in het slot, op goed een kilometer van de finish, nam ik de goede beslissing door op zijn wiel te springen. Maar het was nog te vroeg om dan al mijn sprint in te zetten. Ik hoopte dat Edvald het nog iets langer zou volhouden, tot 300 meter van de meet was ideaal geweest", glimlachte Van Avermaet. "Maar dat deed hij niet. Hij viel stil. Dan is het wat gokken, zoals zo vaak hier. Ik wist niet goed hoe de situatie achter mij was, het was gewoon hectisch. Is Gaviria gevallen achter mij? Dat wist ik niet, heb ik niet gemerkt."

"Ik verzeilde in het wiel van Bouhanni, maar diens ketting viel af, waardoor ik ook even werd opgehouden in de sprint en wat plaatsen verloor. En dan zijn er gewoon andere jongens die sneller zijn dan mij en mij voorbijsnellen. Démare is een mooie winnaar, een sterke renner. Ik kan zelf wel leven met die vijfde plaats. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar dit was een editie voor de sprinters. De koers was gewoon niet zwaar genoeg. Ik heb vertrouwen in wat nog volgt", besloot Van Avermaet.

bron: Belga