Mike Teunissen triomfeert ook in slotrit en is eindwinnaar Vierdaagse van Duinkerke

Mike Teunissen triomfeert ook in slotrit en is eindwinnaar Vierdaagse van Duinkerke

Mike Teunissen (Team Jumbo-Visma) heeft de afsluitende rit van de 65e Vierdaagse van Duinkerke, met start op de wielerpiste van Roubaix en aankomst na 187,2 kilometer op de Boulevard Sainte Barbe in Duinkerke, gewonnen. De 26-jarige Nederlander verraste vriend en vijand door in de laatste rechte lijn te versnellen en zo zijn tweede zege op rij te behalen. Zijn land- en teamgenoot Dylan Groenewegen finishte als tweede voor Timothy Dupont. Mike Teunissen volgt Dimitri Claeys op als eindlaureaat van de Franse rittenkoers. Al vrij vlug in de etappe vormde zich een kopgroep met Frederik Frison, Elmar Reinders, Damien Touzé, Daniel Hoelgaard, Mihkel Räim en Przemyslaw Kasperkiewicz. Zij kregen een voorgift van anderhalve minuut van het peloton waarin de renners van Team Jumbo-Visma, met leider Mike Teunissen in hun rangen, het tempo bepaalden.

Voor Frederik Frison en Elmar Reinders ging het allemaal te traag en zij muisden er, nog voor de bevoorradingszone na 84 kilometer, vanonder. Het duo kreeg net na het ingaan van de 10 plaatselijke ronden, op en rond de Boulevard Sainte Barbe van elk 7,5 kilometer, het gezelschap van Ludovic Robeet, Romain Combaud, Pim Ligthart en Samuel Leroux. Het peloton volgde op 2:30. Gaandeweg werd er aan de achterstand gepeuzeld.

Met nog 18 kilometer voor de boeg moest Frederik Frison voorin de rol lossen en hielden we nog slechts vijf vluchters over. Die mochten de laatste twee ronden aanvatten met een voorsprong van 0:35 op de grote groep waarin die van Team Jumbo-Visma alles netjes controleerden. Bij het aansnijden van de slotronde reden de vijf nog slechts 10 seconden voor het peloton uit en met nog 5 kilometer voor de boeg was alles te herdoen.

In de laatste rechte lijn ging Mike Teunissen dan aan de haal. Niemand had een passend antwoord op deze actie en hij haalde het zo net voor zijn teamgenoot Dylan Groenewegen. Teunissen wint ook het eindklassement, voor de Noor Amund Jansen (op 0:24) en Jens Keukeleire (op 32 seconden).

bron: Belga