"Migraineaanval houdt mensen amper tegen om te stoppen met werken"

"Migraineaanval houdt mensen amper tegen om te stoppen met werken"

De online bevraging werd in februari 2020 afgenomen bij 1.061 respondenten van 20 jaar en ouder. Van alle ondervraagde respondenten gaf 38% aan dat ze al last hebben gehad van migraine. Drie vierde van deze migrainepatiënten bevestigen dat ze al een aanval hebben gekend op het werk.

Triggers

De stevige hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid die de aanval veroorzaakt is toch voor amper 15% van de mensen een reden om te stoppen met werken en terug te keren naar huis. Slechts een kwart gaf aan dat ze zich ziek melden vanwege een migraineaanval.

Stress op het werk blijft voor de migrainepatiënten een van de belangrijkste triggers. Vier op de vijf van hen geeft aan dat het hoge stressniveau migraine veroorzaakt. Tegelijkertijd geven de respondenten aan dat enkele simpele ingrepen op de werkvloer die migraineklachten kunnen verminderen. De top vier bestaat uit frisse lucht (53%), een donkere ruimte om te rusten (45%), een rustige werkplaats met minder geluid (38%) en het aanpassen van verlichting (36%).