Midden-Oostenplan Trump - Voor Turkije is plan "doodgeboren"

Turkije is van mening dat het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om het Israëlisch-Palestijnse conflict te regelen "doodgeboren" is. Volgens het land vernietigt het plan alle hoop op een tweestatenoplossing. "Het zogenaamde vredesplan van de Verenigde Staten is doodgeboren", zei het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. "Het is een bezettingsplan dat een tweestatenoplossing onmogelijk maakt en de Palestijnse gebieden uitperst".

"Het Palestijnse volk en hun land kunnen niet worden gekocht", vervolgt de tekst. "We zullen niets aanvaarden dat de Israëlische bezetting en de vervolging legitimeert. We zullen altijd onze Palestijnse broeders steunen."

"Er zal nooit vrede zijn in het Midden-Oosten zonder een einde te maken aan het bezettingsbeleid", zei het ministerie. "We zullen nooit een plan steunen dat niet door de Palestijnen is aanvaard."

Dinsdagavond verzamelde een menigte zich rond het consulaat van de Verenigde Staten in Istanboel, ze scandeerden er "Weg met Israël! Weg met Amerika! "

bron: Belga