Microsoft moet vrouw 10.000 dollar na ongevraagde Windows 10-update

Microsoft moet vrouw 10.000 dollar na ongevraagde Windows 10-update

Wie nog een oude versie van Windows gebruikt, zal de afgelopen maanden ongetwijfeld opgemerkt hebben dat Microsoft maar wat graag wilt dat je de nieuwste editie van het besturingsprogramma installeert. Teri Goldstein, een Amerikaanse reisagente, was het echter volledig ontgaan. Haar computer begon uit zichzelf de update te installeren, wat ervoor zorgde dat die onbruikbaar werd.

"Ik heb niet eens van Windows 10 gehoord. Niemand heeft me ooit gevraagd of ik de update wou", aldus Goldstein bij Seattle Times. De klantendienst van Microsoft kon haar ook niet helpen om de kwestie op te lossen, dus nam de vrouw gerechtelijke stappen. Vorige maand won ze het proces al, maar Microsoft ging nog in beroep. Ondertussen zijn beide partijen tot een vergelijk gekomen en krijgt de vrouw 9.000 euro.

Er is heel wat kritiek op de manier waarop Microsoft Windows 10 bij zijn gebruikers aan de man brengt. Volgens velen is het te agressief, maar Microsoft ontkent dat. Het Amerikaanse softwareconcern benadrukt dan ook dat het vergelijk geen schuldbekentenis is, maar een manier om de gerechtskosten te drukken.

Foto AFP / V. Moilanen